2016

 

Havtur fra Hirtshals d. 5-11-2016 med Michael Frank

Der blev fanget torsk på op til 5-6 kg. Det var en dag med stille vejr og masser af regen. Med uvej nord for Hirtshals og kuling som var på vej fra syd vest, så kunne vi ikke helt udgå blæst på vej ind. Det blev til 15-20 torsk pr.mand så fiskeriet var OK.
 
 
 
Revturen d . 10.9 blev desværre aflyst, men vi 3 der var tilmeldt blev enige om at tage en tur med Michael Frank istedet, det blev til en 8 timers tur med afgang kl.07.00 i godt vejr, vi var 3 fra klubben og 15 fra Pirken i Alborg, efter ca en god times sejlads var det tid til fiskeri , der var langt mellem fiskene , men nogle stykker kom der på dæk , vi flyttede og igen , langt mellem torskene , men der kom nu en del makreller på dæk , sådan gik hele dagen , en del torsk og makrel , mange meget små sej , men alt ialt en dejlig tur langs kysten, dagens største var en torsk på 4,6 kg
NB. Der er generalforsamling lørdag d. 19.11.2016 kl. 10.00 .Dagsorden kommer senere her på hjemmesiden, så sæt kryds i kalenderen, hvis du ønsker at deltage.
mvh.  Henning Thomsen
 


Referat Havfiskertur fra Thyborøn d. 27/8-2016

 

Turen startede med en halv hård tur ud til den 1. fiskeplads, der var en del dønninger efter der havde blæst en hel del op til turen.

Vi startede med at fiske ca. kl.10.00 første sted gav ikke rigtig noget udover en lille mørksej.

Så sejlede vi til et andet vrag og der blev landet en del flotte torsk, men ikke de store mængder.

Det var desværre linjen resten af turen, der blev ikke landet de store mængder, men dem vi fik var nogle pæne fisk. Der blev landet 4 målere (Torsk) på turen hvor den største var på 11,5 kg og af de mere sjældne var der en kulmule på 2,8 kg og en havkat på ca. 3 kg.

Vi ankom Thyborøn kl.22.00 efter en solbeskinnet og rolig sejlads ind.

Alt i alt en god tur på havet, dog havde det været skønt med lidt flere fisk.

Skrevet af Martin Christensen.

 

Pokal tur fra Hirtshals d. 04-06-2016

Vi var 9 morgen friske havfiskere der var klar til årets pokaltur og det var med båden Ajax. Vi kom afsted fra havnen med totalt vind stille, så egentlig kunne det jo ikke være bedre.

Efter en halv times sejlads var første stop på vraget Navigator. Der blev taget en del torsk og en Lange. Der var ingen strøm og ingen vind til at flytte båden, så man skulle tro at det var ideelt, men det var ikke der store fiskeri. Så videre til næste plads - stentoppe blev prøvet og videre mod Smørhullet. Næste vrag var Skagerak, hvor John vores skipper, med stor præcision, prøvede at finde fisk til os. Her var der heller ikke den store aktivitet. Næste vrag var Stornoway, hvor der lå en dykker bøje. Den skulle blive ret irriterende, og her måtte Bruno sande at den kæmpe fisk han havde få på krogen, gik fast i bøjen, så ingen vinder fisk her. Hen sidst på formiddagen begyndte vinden at rører på sig mens vi sejler lidt længere ud mod nord/vest til nogle sten grunde. Der blev fanget Mørk Sej, Lube, Lange, Torsk, Rødspætte, Knurhane og en Tobis.

  • Nr 1 med 186.5         Lars
  • Nr 2 med 181            Mikkel
  • Nr 3 med 168            Kukki
  • Største fisk:             Jørgen med Torsk på 4.25 kg
  • Anden største fisk:   Mikkel - Torsk 2.6 kg
  • Sjældneste fisk:       Lars med en 'stor' Tobis

 

 

 

 

 Video

 

Havtur fra Thyborøn d. 21.5.16 med Bodil

Vejrtjenesten havde lovet fint vejr. 4-6 m fra sydvest. Det skulle vise sig ikke at holde stik. Vi var 12 mand fra klubben. Dejligt at for en gangs skyld at alle pladser var medlemmer fra klubben, så der kunne trækkes lod om pladserne! Der var 3 nye medlemmer med.

Vi sejlede kl. 02 og var fremme efter en rolig sejlads ved det første vrag kl. 9.00. Årets første makrel blev fanget og der var masser af mørksej mellem 1 og 3 kg og torsk mellem 1 og 9 kg. Der blev fanget enkelte lyssej op til 4 kg.
Men desværre blev vejret rigtigt dårligt med blæst op til 10m og regn. Strømmen var rigtig stærk, hvilket bevirkede en masse liner på tværs og flittig brug af kniven til at skære liner og forfang over.
Vi flyttede fra vrag til vrag og der var fine torsk og mørksej samt et par mindre langer.
Vi sluttede af på kuldamperen, hvor der blev fanget mange flotte torsk mellem 3 og 6 kg.
De der havde fanget mest havde mellem 40 og 80 kg.
Ros til skipper Per Jensen for selv i træls vejr at flytte hurtigt til nye pladser.
Tak for en god tur- trods det dårlige vejr.
M.v.h.  Anders Thomsen

 

Hirtshals d. 7/5

Turen var planlagt til en 12 t tur men pga manglende tilmelding blev jeg enig med skipper om at vi lavede det om til en 8 t tur I stedet for. Vi sejlede kl 7 00 I rigtig flot vejr 3 - 4 m/s og ikke en sky på himlen, så der manglede bare noget godt fiskeri. Jeg aftalte med skipper Torben at vi startede på ydersiden af takkerne da det var lang tid siden vi havde prøvet der, der var fisk lige fra start af til alle mand og lige så snart fiskeriet gik I stå fandt Torben da bare et nyt sted med fisk og sådan foresatte det hele dagen, det var mest torsk der blev fanget men der kom også mørk og lyssej samt rødspætter på dækket. Der blev taget mange fisk på denne pragtfulde dag, dem der fangede mest havde 60 kg renset fisk med I havn, og jeg talte med Torben om at vi skal tilbage til 2007 hvor der var lige så mange fisk ud for Hirtshals, endnu engang tak til Torben og hjælper for en rigtig god dag på havet.   

Havtur 22-4-2016

Planer var at vi skulle sejle fra Hirtshals kl 07 med Michael Frank på en 8 timers tur, men pga. for meget vind blev turen udsat til kl 11.30 og den blev lavet om til en 6 timers tur. 5 medlemmer af klubben var tilmeldt og derudover var der 11 andre deltagere. Der blæste godt da vi kom ud af havnen, men vinden var hurtig til at ligge sig til 6-7 sek./m og der var højt solskin hele dagen. Efter 30 min sejlads var vi ved den første fiskeplads og der kom fisk på dækket med det samme. Sådan forsatte det hele dagen og der blev taget godt med pæne torsk op til ca. 4 kg samt et par pæne sej. Skipper Per var godt til at skifte plads hvis han ikke ramte fiskene og dem der havde mest held med fiskeriet fik fyldt en god kurv (20-25 stk.). Nogle steder stod fiskene virkelig tæt og det var en flok tilfredse fiskere der ramte Hirtshals havn kl 18. En rigtig god dag på havet med klubben og stor tak til skipper Per for at gøre det bedste for at der kom fisk på dækket.

René Larsen

Tur fra Thyborøn d. 09-04-16 med Bodil

Så blev årets første tur fra Thyborøn gennemført. Vi var 12 forventningsfulde deltagere, vejrudsigten var ikke for god, men skipper Per sagde der ville blive flot vejr.

Vel ankommet til Thyborøn, hvor der blæste en god vind, fik vi os fordelt og snakken gik lystigt, efter et par øl var der tid til afgang og vi gik i køjerne til 6 timers sejlads, der var en del urolig sø på vejen ud, men jo længere vi kom ud blev søen roligere og da vi stod op ved 7 tiden var det næsten havblik, dejligt at sidde med varme rundstykker og kaffe i perfekt vejr til vragfiskeri. Ved 08.30 tiden ankom vi til første vrag, der var fisk ,  ikke i de stor mængder, men flotte torsk og en del sej kom der dog op, vi flyttede til næste vrag og igen var der fisk, torsk og sej igen, enkelte langer og lyssej så dagens lys, igen et flyt, på næste vrag var der igen torsk, langer mørksej og 1 enkelt havkat.

Alle havde fået fisk i kurven,  ikke de store mængder, men ok fiskeri, der blev igennem dagen taget lyssej, mørksej, lange, havkat, torsk og kuller, største torsk var på 10,1 kg. lyssej på 4,7 kg, havkat på 4,15 kg, kuller på 2,5 kg og rigtig mange fine torsk mellem 3-7 kg. Vi sluttede dagen med et vrag som per sagde indeholdt mange torsk, ved første stop stod samtlige med flex på stængerne og det blev ved, der var mange torsk på dette vrag, vi sluttede dagen med en gang rigtig god asparges suppe med flutes,

Fangsterne lå på ca. 40 til godt 60 kg pr. mand, igen en kanon tur med Per på Bodil, så jer der ikke endnu har været af sted, der er en Thyborøn tur igen i maj, der er stadig plads, ring og meld dig til, vi ses til maj.

Mvh. HenningKlub tur fra Hirtshals d. 12 - 03 - 16.
 
Så fik vi afholdt vores første tur i 16. Der var desværre kun 5 mand tilmeldt fra klubben, men vi fik en rigtig god dag på havet med godt vejr og et godt fiskeri. Vi sejlede med Mikael Frank kl 07 00 og jeg aftalte med skipper Keld at vi lavede et stop på et af de første bette stenrev allerede efter 45 min sejlads for at se om vandet på 12 til 20 m var klart nok til at fiske på denne dybde. Allerede i første drev var der godt med fisk til de fleste, det var ikke de store fisk men de fleste lå mellem 40 til 70 cm, som sædvanligt flyttede Keld lige så snart fiskeriet gik i stå men det var dog ikke de store flyt der blev lavet denne dag da der de fleste steder var fisk, og da vi var færdig med dagens fiskeri var der fanget mellem 22 og 44 fisk pr mand fra klubben og Kukki var så dygtig at fange 3 rødspætter, derudover blev der fanget en enkelt mørk sej og resten var torsk. Så endnu en rigtig god dag på havet. Husk vores næste 20 timers tur fra Thyborøn d. 09 - 04 med Bodil, der er stadigvæk ledige pladser.
 
 
 
 
Frederikshavn Havfiskeklub © 2018