2013

Nyt fra havturleder


Fladfisketuren til Spodsbjerg
05-10-2013
Vi var 8 fra klubben der deltog i fladfisketuren fra Spodsbjerg. Vel ankommet lørdag morgen, gik vi ombord på m/s Kirsten med skipper Henrik ved roret. Efter ca. en halv times sejlads skulle der så prøves efter de flade. Der gik ikke mange minutter før de første isinger og skrubber var i kurven. Der var rigtig mange flade. På turen blev det ialt 298 til 8 mand - fantatisk fiskeri. Med ankomst tilbage ved 17-tiden gik turen til campingpladsen ca. 300 meter fra havnen. Vi havde lejet 2 hytter. Så skulle der renses, kan kun sige at det tog noget mere tid med de flade end det gør med torsk. Der blev sat 2 nye klubrekorder: en ising på 470 gr. og en skrubbe på 700 gr. Lars A fik isingen og Maibritt Thomsen skrubben. Tillykke med de nye rekorder. Vi sluttede dagen med en gang suppe og herregårdsbøf. Synd der ikke var flere med på turen, det var en oplevelse. Snyd ikke dig selv til næste år, Lars A har lavet en tur i september. Tak til alle for en god tur.

Mvh.
Henning Thomsen

Tur fra Thyborøn med m/s Bodil
24-08-2013
Igen var vi 12 forventningsfulde der skulle afsted fra Thyborøn. Vel ankommet og ombord gik snakken lystigt. Efter en pils gik vi i køjerne, derefter fulgte 6 timers sejlads og op til varme rundstykker ved 7-tiden. Grejet blev gjort klar til første stop. Det første drev gav et par torsk og mørksej. Videre til næste position, ned med grejet, det gav heller ikke det store. Der var småt med torsk. Videre igen, samme resultat: få fisk. Der blev dog taget en del mørksej, men altså få torsk i sammenligning med tidligere ture. Havde det ikke været for mørksejen var det en tur på det jævne. Af arter blev der taget: lange, mørksej, torsk, kuller. En enkelt måler blev det til: en torsk på 10,9 kg.

Mvh.
Henning Thomsen

Pokaltur fra Hirtshals med m/s Michael Frank
01-06-2013
Så blev det tid for årets Pokaltur. Vi deltog 18 i klubregi, inklusive et hold fra Esbjerg som også deltog sidste år. På båden var der yderligere 8 fiskere booket. Efter en mindre forsinkelse på grund af misforståelse omkring afsejlingstidspunktet, lagde vi fra kajen i Hirtshals omkring klokken 03.40 i sjældent vindstille vejr - dette holdt faktisk hele dagen. Turen gik på revet. Fiskeriet gennem dagen var godt for fiskerne i stævnen af båden, men temmelig middelmådigt for resten. Da der ikke var megen strøm og vind flyttede vi os næsten ikke over bunden. Der blev taget en del forskellige arter: torsk, kuller, mørk-/lyssej, lange, makrel og rigtig flot kulmule på 6,5 kg. af Lars A., ny klubrekord! (Billeder kan ses under Havtur). Skipper (en afløser) ville ikke sejle på vrag, på trods af at vejret var helt ideelt til det og vi havde bestilt en tur med vragfiskeri, noget som mange var skuffede over. Istedet blev vi liggende i timevis samme sted uden at ret mange fiskere fangede andet end småtorsk og mindre mørksej. Tilsidst sejlede vi indad, vejret havde været rigtig flot dagen igennem.

Dagens vindere af pokaler/præmier:

Point:

1. plads: Lars Andresen med 326 point
2. plads: Rene Larsen med 215 point
3. plads: Jørgen Sloth med 194 point

Største fisk:

1. plads: Lars Andresen for en kulmule på 6,5 kg. (ny klubrekord)
2. Plads: Mikkel Sloth for en torsk på 3,4 kg.

Sjældneste fisk:

Lars Andresen med kulmulen på 6,5 kg.

Et stort tillykke til alle!

Sekretær
Lars Grøntved


Tur fra Frederikshavn
18-05-2013
Turen blev desværre aflyst p.gr. dårlige vejrforhold.

Tur fra Thyborøn med m/s Bodil
04-05-2013
Turen blev desværre aflyst p.gr. dårlige vejrforhold.

Tur fra Hirtshals med m/s Michael Frank
20-04-2013
Vi skulle have sejlet kl 04 00 på en 12 timers tur, men da der havde været kuling hele fredagen aftalte jeg med skipperen at vi kortede turen ned til 8 t og sejlede kl 10 00. Heldigvis var alle tilmeldte med på det, og vi fik en god dag på havet med godt vejr. Der var rigtig mange fisk og enkelte fine størrelser ind imellem. Mikkel Sloth fangede dagens største Torsk på 4,5 kg. Dagens fangster lå mellem 20 og 47 fisk og op til 43,5 kg, så det var en rigtig god dag vi alligevel fik på havet. En tak til Torben og hans makker, de gør hvad de kan for at vi får fisk med hjem og i det hele taget for at vi får en god dag.

Mvh.
Havtursleder Lars Andresen

Tur fra Thyborøn med m/s Bodil
6-04-2013
Vejrmeldingen var blevet grundigt studeret i løbet af ugen. Den lød ikke optimal, men vinden skulle først friske op i løbet af dagen, så vi lagde fra kaj kl.02 med det gode skib Bodil og skipper Per Jensen. 6 mand fra klubben og 6 mand fra Skagen Havfiskeklub. Fiskeriet startede ved 8 tiden. Der blev i løbet af dagen fisket på diverse vrag og sten. Der var rimeligt med fisk. Der blev taget et par lyssej på op til 4.5 kg og en flot havkat på 4.5 kg. Enkelte kuller blev også fanget. Ellers var det torsk op til 5-6 kg og små langer der blev hevet op. I gennemsnit havde hver mand mellem 30 og 50 kg fisk. I løbet af formiddagen fik vi besøg af en flok flotte sultne suler, som dykkede efter vores grejer. Ved 16 tiden begyndte vi at sejle hjemover. Vinden var som lovet blevet kraftig fra vest. Men hjemturen gik uden problemer. Endnu en god tur med Bodil og en god ide at lave et samarbejde med Skagen Havfiskeklub, Så er man mere sikker på at båden er fyldt op. Det er jo også nogle hyggelige skagboer.

Mvh.
Anders Thomsen

Turen fra Hirtshals med m/s Michael Frank
09-03-2013
Turen blev desværre aflyst p.gr. dårlige vejrforhold.

 
 
 
 
Frederikshavn Havfiskeklub © 2018