2011

Nyt fra havturleder


Thyborøntur
24-09-2011
Så kom datoen for årets sidste Thyborøntur, vi var 12 fra klubben der var tilmeldt, og med ugen op til med frisk vind til kuling, var det spændig om turen kunne gennemføres, heldigvis var vejrmeldingen med os, vi ankom til Thyborøn og gik ombord, efter en snak og en pilsner gik vi alle i køjen til ca 7 timers sejlads, der var en del gammel sø på vej udover, men vejret blev bedre og bedre, så da vi stod op ved 8 tiden vra søen blevet en del roligere, så stod den på varme rundstykker med tilbehør, kl. 09.30 startede vi på nogle koraller, der kom torsk, makrel, kuller, langer og mørksej på dæk, mange i pæne størrelser op til ca 5 kg som det største, derefter sejlede vi til det første vrag, der var flex på alle stænger med det samme, det ebbede dog ud efter et par drev, og vi flyttede igen til nogle koral toppe, igen torsk og kuller og op kom der også ny klubrekord til Leo Nysom med havtaske på 3,6 og en Lange til Kukki på 9,5 kg som matcer Brunos klubrekord også sat fra Thyborøn på en tidligere tur, derefter til et nyt vrag der bød på torsk og lange i pæne størrelser. Største fisk på turen var en torsk på 12 kg, Lange på 9,5 kg ellers lå hver fisker med 30-60 kg fisk pr. mand.

Af arter kan nævnes: Torsk, Mørksej, Lange, Kuller, Makrel, Havtaske, Lyssej.

Tak til skipper og crew og alle fra klubben for en god tur.

Mvh
Henning

Tur med M/S Mille
10-09-2011
Vi stævnede ud fra Hirsthals kl. 0700 på denne 8 timers tur. Vi tog direkte til Gule Grund. Vejret var fra starten ikke det bedste, der var nogen bølgegang og småregn. Det blev dog bedre op ad dagen. Der var masser af makreller derude, og min far og jeg fangede således 241 makreller tilsammen, alle størrelser, også enkelte på op over 800 gram. Det var ikke alle som havde husket makrelforfangene, men der blev også taget nogle pæne torsk og der blev såmænd fanget en pæn rødspætte (HE Madsen), isinger (Kukki), hornfisk, rød knurhane og en hestemakrel. På vejen hjemover gjorde vi holdt udfor Rubjerg Knude fyr, men her var der næsten helt dødt. Skipper og medhjælper var på mærkerne, og de fleste havde da en pæn portion fisk med hjem efter endnu en god dag til havs med klubben.

Lige en sidste bemærkning. Der mødte 9 personer op fra klubben ud af 11 tilmeldte. De sidste 2 tilmeldte havde ikke meldt fra. Dette er ikke i orden da klubben må betale det fulde beløb til skipperen. Det kan en lille klub som vores simpelthen ikke holde til i længden. De pågældende får således et girokort for udeblivelsen.

Mvh
Sekretæren

Famillietur
13-08-2011
Årets famillietur var lagt med udgang fra Hirtshals med det gode skib Mille,vi var 20 fra klubben der deltog med børn,koner,kærster,dejligt at se der var så mange damer og børn med på turen,nu skulle makrelerne have en på frakken,der er taget mange fra havnene i år,så forventningerne var store,men lige netop denne lørdag eftermiddag var makrelerne ligesom forsvundet,der blev taget 7 stk på hele båden,hvor Kukki alene tog de 5,der var lidt frisk vind da vi sejlede ud,men ungersvendende tog det med godt humør,der var kun Villys kærste der mente hun havde fået en forkert frokost til middag,så hun sad lidt over det meste af eftermiddagen,hun tog dog et par pæne torsk,så Villy kunne måske lære lidt der,men ellers fik alle pænt med torsk,der kom også mørksej,knurhane på dæk,så en super fin eftermiddag for alle.
Tak for en god eftermiddag

Mvh
Henning

Hirtshals
2-07-2011
Der var endnu engang få tilmeldte til vores tur fra Hirtshals, men som sidste gang havde skpperen fundet et par mand mere, efter at have talt med skipperen blev vi enige om at prøve et vrag inden vi skulle på Det gule rev-

Der var nu ikke så mange fisk der så vi sejlede hurtigt videre til revet, men i modsætning til sidste gang vi var på revet fra Hirtshals var der rigtig mange små torsk som ikke kunne holde målet, så efter et par timers fiskeri blev vi enige om at sejle på Gule grund da de havde haft et ok fiskeri da de sidste var der, vi prøvede lige et enkelt vrag på turen ind over men her var der heller ikke det store at komme efter, og da vinden samtidig havde taget til sejlede vi videre. På Den gule grund var der heller ikke gang i fiskeriet og da vinden tog yderlig til i styrke og lå på en 13 - 14 ms fra nord vest så vi havde bølgerne lige ind i siden, besluttede vi at korte turen ned til en 10 timers tur istedet for de 12 der var planlagt, og vi havde desværre også en af deltagerene der tog den tværs over dækket og slog hovedet ind i rælingen, men utroligt nok slog han sig ikke voldsomt og slap med en meget stor bule og hovedpine.

Bedste deltager havde 21 fisk men der var ingen der vejede ind da det næsten kun var småfisk der var fanget denne dag.

Mvh
Lars Andresen

Thyborøn
19-06-2011
Vel ankommet til havnen i Thyborøn kl 1 var der lige tid til at få snakket lidt inden vi skulle sejle kl 2 med det gode skib Bodil, desværre var der endnu engang for få tilmeldte til turen, kun 7 medlemmer hvor den ene så ikke dukkede op hvilket jo giver et temmeligt stort underskud for klubben, heldigvis havde Per fået fat i 2, mand men kun 8 mand på det store skib gav jo god plads til alle deltagere.

Kl 2 sejlede vi så i let vind, men desværre var der store dønninger hele vejen ud til første fiskeplads og der var vist nogle der syntes at 6 timer var rigtig lang tid. Efter et solidt morgen måltid var vi så klar til første stop på et sten rev, dette gav en del torsk op til en 3- 4 kg så efter et par drev valgte vi at sejle videre til dagens første vrag, som også gav fisk i hvert drev men dog ikke de store, og Per er ikke den der bliver liggende på samme sted i ret lang tid hvis der ikke bliver fanget målere på vraget, så videre til næste plads som var en stengrund hvor de havde været dagen før.

Her var der ligesom de foregående steder ok med fisk og Per som stod ved siden af mig fik et tungt hug der ikke var nemt at løfte fra bunden og efter at have kæmpet et stykke tid dukkede der stang og hjul op og som om det ikke var nok fik han løsnet pirken der sad i bunden så et komplet Shimano hav sæt og en 500 g pirk. Det var tabt af en af de fiskere han havde haft med ude dagen før.

Senere på dagen fangede han så lige et sæt mere, dette var tabt af en af vores tyske deltagere men mon ikke det er ny verdensrekord at fange 2 sæt på en dag. Vi prøvede som sædvanligt en del vrag og rev og der blev fanget godt med fisk i løbet af dagen, af arter var der torsk - lange - mørksej - lyssej - knurhane - makrel og en kulmule på 2,7 kg som er ny klubrekord fangt af Villy Nielsen. Desværre fangede vi ikke nogle målere denne dag men mange fine fisk og dem der vejede ind havde mellem 38,5 og 82 kg så kanon godt fiskeri.

Mvh
Lars Andresen

Havtur med Mille fra Hirtshals
04-06-2011
Med meldingen om et herligt vejr i det nordjyske. Drog jeg med stor forventning fra Fyns land lidt før midnat fredag aften for at køre til Hirtshals. Klubben havde en tur med Mille på vrag og revet. Hvis det så samtidigt var muligt at fange fisk ville det jo bare være herligt.

Vel ankommen til kajen i Hirtshals var havtursleder Lars A. klar til at anvise pladser. Hvilket var særdeles nemt da det kun var Lars og mig der tog med på turen fra klubben. Trods det at klubben havde reserveret 8 pladser!!
Ved 4 tiden lagde vi fra kaj og der var en lille vind 3-5 ms fra vest. Så det tegnede godt.

Vi nåede det første vrag efter et par timers sejlads. Vi fik nogle mindre torsk og mistede en del pirke...
Videre til næste vrag, hvor vi også fik lidt mindre torsk og enkelte langer. Skipperen syntes efter et par drev henover vraget at vi skulle sejle videre til revet.
På revet viste det sig at der var fint med fisk. Vi brugte det lette grej, da vejret var til det.

Jeg fik en del fisk. Bla. en torsk på 10.1 kg og en fin mørksej på 5 kg. Ligesom Lars A. fangede torsk op til 6.8 kg. Vi fik desuden langer, en enkelt makrel, lyssej og endnu flere torsk.

Det er en del år siden jeg sidst har fanget torsk over 10 kg på revet. Så dejligt at det lykkedes igen.

Jeg havde ca. 36 kg renset fisk og 4 arter og Lars A. havde 56,5 Kg og 4 arter med hjem.

Vi nåede kajen i Hirtshals ved 16 tiden efter en af de turer, hvor meget går op i en højere enhed. Godt vejr med stille vejr og bagende sol, fine fisk og ikke mindst et dejligt skib med hyggelige fiskemakkere og flinke skippere. Ærgerligt at ikke flere fra klubben deltog.

På gensyn en anden gang,
Anders Thomsen

Nordjysk Mesterskab
14-05-2011
Søndag den 14. maj 2011 havde Frederikshavn Havfiskeklub arrangeret Nordjysk Mesterskab fra Hirtshals. Der var tilmeldt 26 deltagere og M/S Fyrholm var bestilt til at sejle med os, vejret var godt med næsten ingen vind og letskyet.

Der var registrering kl. 06,00 på kajen, her blev der også serveret kaffe og rundstykker - en fin gestus fra klubbens side. Efter en gang hyggesnak på kajen, var der afgang til fiskepladsen kl. 07,00.
Første stop var på stenene og her var det torskene, der måtte holde for. Der kom da også en del fine fisk ombord, både torsk og rødspætter. Dette fiskeri blev så prøvet flere forskellige steder på stenrevene med samme resultat. Efter nogle timer med dette fiskeri, blev man så enige om at prøve noget vragfiskeri, da vi endnu ikke havde set noget til langer,sej eller lubber.

Det første vrag gav helt pænt med langer til de fleste med den største på 7 kg, så videre til næste vrag, her blev der også fanget nogle få lubber og enkelte sej, så videre til flere vrag, og under et flyt var klubben vært med en gang pølser og brød under dæk - herligt. Alt medens regnen tog til aftog fiskeriet, så da der kl.15,30 blev ringet af, blev kursen sat mod havnen. Vi var i havn kl. 17,15 og det var der vist nogen, som var glade for, da de var meget våde, det regnede jo i flere timer og til tider temmelig voldsomt. Her skulle der så vejes ind, da dette ikke var muligt på båden på grund af regn.

Ret hurtigt havde vi så resultatet af dagens anstrengelser, og det viste sig, at der var stor forskel, mellem 35 kg til bedste mand og ikke ret meget til de sidste.

Vinder blev Cees Vader, 2 blev Michael Lorentzen. De to blev også vindere af 2- mandsholdene. Største fisk blev en lange på 6 kg renset.

Igen en god dag på havet sammen med gode fiskekammerater.

Mvh.
Eskild

Pokalturen
07-05-2011
Det var 13 forventningsfulde klub medlemmer der stævnede ud med Fyrholm kl 03 45 lørdag morgen til årets pokaltur, ærgeligt at der ikke var flere fra klubben der deltog. Vejret var fint og det var 3 tur i træk uden aflysninger det er første gang i den tid jeg har fisket i Skagerak at vi ikke har haft en aflysning på de 3 første ture.
Efter 1,5 timers sejllads stoppede vi på den første stengrund, og de fleste fik fisk, et af vores nye medlemmer fra Tyskland stod og kæmpede med en god fisk, og da den kom på dæk var det en flot torsk på 6,5 kg så det var jo en lovende start på dagen.
Men desværre viste det sig at blive dagens absolut største fisk, derefter blev der prøvet en del sten rev uden de store fangster, og det blev besluttet at prøve nogle vrag, her fik vi en del fine langer og torsk. Da fiskeriet sluttede og vi sejlede mod Hirtshals vejede vi ind, og var klar til præmie overrækkelse da vi kom til kaj. Følgende dygtige fiskere fik pokaler og gavekort

Flest point
1. Mogens Helmer - 229,5 point
2. Lars Andresen - 223,0 point
3. Hans Erik Madsen - 197,5 point

Største Fisk
1. Petermann - 5,3 kg
2. Dennis Jordansen - 2,6 kg
3. Anita Hahn - 2,5 kg

Til sidst skal der lyde en tak til skipperen for at han gjorde hvad han kunne for at finde nogle fisk til os, det var desværre ikke så nemt denne dag men de bedste havde 30 kg renset fisk så det må jo siges at være godt nok. Rederiet skal også have en stor tak for de 6 gavekort de gav til fisketure, lige fra 4 og til 22 timers ture.

Mvh.
Lars Andresen

Påske-turen med M/S Mille
24-04-2011
11 forhåbningfulde fiskere fra klubben + 5 udenbys fra sejlede ved 4 tiden ud fra Hirtshals. Målet var efter nogen rådslagning Buketten, godt 20 sømil mod nordvest. Vejret var perfekt til vragfiskeri, også på dybt vand (90-100m), havblik og stort set ingen strøm.
Da vi kom derud viste sig desværre at en garnfisker havde blokeret alle vragene med garn, og vi måtte vente på at disse blev halet op. I mellemtiden fiskede vi på nogle hold, dog uden at få det helt store udover småtorsk indenbords. Derefter gik vi på vragene, der blev taget nogle mindre torsk, langer, lubber og enkelte større mørksej, bl.a. Kukki var en af de heldige med eksemplar på 8,5 kg. Rene fangede også en pæn mørksej og brillierede med et hug på 4 pæne torsk, med en vægt på vel en 4-5kg hver (kom alle indenbords).
Det var ærgeligt at vragene næsten var blevet tømt af garnfiskeren, han havde haft mange fisk efter sigende, ellers kunne det have vist sig at blevet en tur med rigtig god fangst til alle. Et par vrag indover gav også lidt småtorsk. Ved 18:30-tiden var vi atter i havn efter en fin tur, de fleste med pænt i kurven. Dan havde fanget flest, 35 fisk på samlet 40-45kg. renset vægt.

Annerkendelse til skipper og hjælper for en god indsats.

Næste tur bliver Pokalturen 2011 lørdag den 7/5.

Mvh.
Sekretæren

Thyborøn - 2011
17-04-2011
Så kom dagen, hvor klubben skulle have årets første havtur, turen var programsat til Thyborøn, vi var 9 fra klubben og 4 udefra. Vi var lidt nervøse for om turen blev til noget da der var kuling hele fredagen og blæste godt lørdag morgen, men vejrguderne var med os. Vel ankommet til Thyborøn søndag morgen kl. 02.00 gik vi fra kaj med vindstille vejr. Vi gik til køjs og efter ca 6 timers sejlads blev vi vækket, og der var morgenmad,derefter nåede vi første vrag, der blev ringet ned og de første fisk kom ombord, ikke de store fisk, men alligevel nogle på 3-4 kg, derefter gik det fra vrag til vrag, perfekt vejr til vrag, men der var ikke det forventede fiskeri, dog stadig med fine fisk ind i mellem, der kom en lange hist og her, men stadig ikke det fiskeri vi havde sat næsen op efter, vejret blev stadig bedre og bedre, ikke en rynke på overfladen, vi sluttede dagen på stenene, godt et par timers sejlads fra Thyborøn, stadig med nogle fine fisk ind i mellem, dagen sluttede med aftensmad og så en tur i køjen inden vi nåede Thyborøn igen kl. ca 22.00.

Fangstmæssigt blev det ikke den tur vi havde forventet, men der blev landet en del pæne torsk, enkelte langer sej og kuller.

Bedste mand havde omkring 40 kg renset og alle syntes det havde været en god tur, med specielt vejret som kanon godt. Tak til skipper Per på Bodil, han gjorde hvad han kunne for at finde fisk til os, så nu sider jeg kun og venter på næste tur fra Hirtshals som også er en vragtur, der er stadig ledige pladser, så meld dig til nu hvis du vil med.

Mvh.
Henning