2010

Nyt fra havturleder


Nytårs turen 2010
22-01-2011
Onsdag d. 29 - 12 havde vi vores nytårs tur fra Hirtshals med Albatros, vi var 11 deltagere fra klubben og vejret var rigtig godt svag vind og nogen sol. De første fiske pladser vi stoppede på gav ikke så mange fisk men lidt kom der da i kurvene i løbet af dagen, der blev prøvet mange steder den dag og til sidst fandt skipper da en plet med rimeligt mange fisk som også havde en fin størrelse op til 4 kg, bedste deltager havde 15 fisk så det må jo siges at være helt ok, nytårs torsken var da fanget. Vi har jo tidligere år haft nytårs ture hvor der slet ikke blev fanget fisk, så med det gode vejr og rimeligt fiskeri var det en god afslutning på året.
Jeg håber at vi får et rigtigt godt 2011 med mange gode ture, jeg vil også opfordre klubbens medlemmer til at deltage ved Nordjysk Mesterskab som vi arrangere i år d. 14 - 5 fra Hirtshals, det ville jo være godt hvis det var en fra klubben der vandt.

Mvh.
Lars Andresen

Tur med M/S Fyrholm d. 11-09-2010
13-10-2010
Efter først at have fået is med, lagde vi ud fra Hirtshals ved 04:15-tiden. Vi var blevet omdirigeret til M/S Fyrholm, hvilket også er et hurtigt og meget velegnet skib at fiske fra.
Vejret var fint til at begynde med, og vi startede på revet som vi nåede efter knap 3 timers sejlads. Desværre var der totalt dødt derude, vi prøvede forskellige steder uden held, men skipper valgte så at forsøge på et vrag som lå et stykke vej væk.
På det tidspunkt var der blæst noget op, og at fiske på vrag på 120 meter var umuligt. Heldigvis dukkede der stime flotte makreller op lige under båden, og de fleste fangede så mange som de nu gad. En enkelt havde glemt makrelforfangene (tsk. tsk. Madsen!), men vi delte lidt ud på grejerne imellem os. Vi sejlede så tilbage til revet, stadigt dødt, der blev kun taget enkelte torsk på op til 3-4 kg og en lubbe og en lange, men Peter Bach fik heldigvis en flot kulmule på 3,250 kg. på krogen, tillykke med det! Der var nu også begyndt at regne en del og de fleste var gennemblødte da vi nåede i havn. En fin tur, på trods af at vi igen kun var sølle 5 fra klubben(!), skipper og hjælper gjorde deres bedste, men fiskene udeblev.

HUSK for fremtiden: turskibene i Hirtshas har skiftet kajplads og ligger nu inde i den inderste havn ved den spanske trappe.

Mvh.
Sekretæren

Turen fra Frederikshavn d. 14/8 2010
17-08-2010
Vi lagde fra kajen med M/S Sjælland kl. 5 om morgenen i meget fint vejr. Det var med nogen skuffelse vi måtte konstatere at kun 6 medlemmer havde tilmeldt sig turen som ellers var en enestående chance for at fiske på østkysten i klubregi.
Selv nogle af de trofaste havde meldt afbud! Nå, men til gengæld fik vi der var med en uforglemmelig oplevelse. Det var første gang for flere af os at skulle sejle med dette skib. Skipper Knud Erik sørgede for at vi ramte første vrag halvanden time senere.
De første to vrag gav intet resultat, men på det tredie var der jackpot. Der blev halet masser af pæne lubber og torsk op. Dette fortsatte hele dagen, fra vrag til vrag, såsnart der ikke var mere at hente sejlede vi videre. Der var ikke langt mellem hvert vrag, så vi nåede vel en 8-9 stykker ialt.
Skipper var helt eminent til at manøvrere og aflæse strøm og vindforhold så vi drev henover på den rigtige måde. Båden, en ældre trækutter, var i fin stand, og stemningen, også fra den enthusiastiske skippers side, i top.
Han fortalte hvor vi skulle hen næste gang, hvor langt der var derhen osv. osv., noget man ofte savner på andre både. Da det gik allerbedst skulle vi så hjemad igen, godt trætte i armene.
Det var nok også meget godt, for jeg tror de fleste havde fået ryddet gevaldigt op i grejkasserne - der blev sat rigtig meget udstyr til, men sådan er vragfiskeri jo. Der blev fanget lyssej, mørksej, torsk, hvilling, hornfisk, makreller og fjæsing(!), en enkelt fisker påstod nok også at have fanget en fladfisk, en nærmere inspektion viste dog at det var en bette mørksej som var blevet klemt under en kasse. Der blev dubleret med lubbe mange gange på båden, en enkelt fisker havde også 3 lubber på krogene på een gang.
Ved indvejningen måtte det modstræbende konstateres at samme, Formand Henning, også havde fanget den største mængde fisk den dag, han ligger således godt i pointklassementet :-).

Alt i alt altså en rigtig fin dag på havet igen med FHK.

Mvh.
Sekretæren

Referat af fisketuren d. 1. august 2010
13-08-2010
Frederikshavns havfiskerklub havde arrangeret vores årlige familie tur, som vi desværre måtte aflyse (fredag d. 30.) pga. dårligt vejr. Heldigvis havde vi den glædelige nyhed, at vi i stedet kunne afholde fisketuren søndag den 1. august.
Skibet Albatros tog fortøjningerne ved 9 tiden, og derefter blev der sat kurs mod stenene uden for Hirtshals. Vi var så heldige at have et dejligt vejr, men dog en lille smugle bølgegang.
Resultatet var der en blandet fangst; lyssej, torsk, makreller, hestemakreller, mørksej, knurhane (2 arter), fjæsinger og rødspætter.
Efter 5 timer satte vi igen kursen mod Hirtshals havn, hvor de søsyge fik fast jord under fødderne. Fiskene blev slæbt i land, og det var slutningen på en henrivende fisketur.

Mvh.
Peter

Havtur d. 3 - 7
11-07-2010
Lørdag morgen kl 6 00 var vi 9 mand fra klubben og 4 andre der drog afsted med Mille og da skibet er godkendt til at sejle med 20 mand var der god plads ved rælingen, jeg havde aftalt med skipperen at vi skulle prøve vrag da DMI havde lovet rigtig godt vejr, og ganske rigtig ingen vind og havblik så det var det perfekte vejr til vragende.
Det første vrag vi fiskede på gav en del pæne langer og torsk og der var nogle der havde store langer på krogen men desværre nåede de at sætte sig i vraget, de næste vrag gav også lidt fisk og der blev prøvet mange vrag i løbet af dagen, og det anden sidste var der rigtig mange fisk på og når skipper ramte vraget rigtig stod næsten alle mand med fisk på, både 2 - 3 - og 4 fisk af gangen.
Det er jo det der gør vragfiskeriet til noget af den mest spændende form for fiskeri. Da dagens fiskeri var over havde folk mellem 15 og 35 kg renset fisk i kurvene, og der var fanget torsk - mørksej - lyssej - lange - rødspætte og makrel. Udover at vi havde en pragtfuld dag med kanon godt vejr, så vi 7 marsvin der jagtede makreller helt oppe i overfladen og det er første gang jeg har set så mange på en tur, så vi havde en rigtig god tur og jeg håber selvfølgelig at flere af medlemmerne tilmelder sig nogle af vores ture så vi ikke står og mangler folk, da vi jo har booket de pladser som der står i havturs programmet.

Der vil blive lagt billeder ind på hjemmesiden fra turen.

Mvh
Lars Andresen

Nyhed
23-06-2010
Turen d. 19 - 6 blev desværre aflyst pga vejret. Vi har stadigvæk få ledige pladser på vores næste tur d. 3 - 7 fra Hirtshals med Mille så husk at tilmelde dig i god tid hvis du vil med på denne tur.

Mvh
Lars Andresen

Thyborøn turen d. 5 - 6
13-06-2010
Så lykkedes det endelig, vi skulle ud og fiske fra Thyborøn. Efter at vi måtte aflyse de 3 første ture fra Thyborøn lovede metrologerne endelig godt hav vejr, så efter at have læst om Bruno og Hennings fantastiske fiskeri med det gode skib Bodil var det 11 forventningsfulde fiskere der mødes på kajen, og alt det gode som Henning havde skrevet om skibet var ikke overdrevet, det er suverænt det skib som jeg har sejlet med som der er bedst indrettet til lystfiskere.

Da Bruno var med på turen og kunne berette om deres fiskeri på sidste tur var vi alle spændte på at komme i gang, men først var der lige 6 timers sejlads før vi var ved første plads der skulle prøves og alle mand gik under dæk hvor der var gode køjer til alle, efter 5 timer blev vi vækket og der var morgenmad på dækket hvor vi sad under bakken og spiste, og derefter var vi klar til at fiske.

Første stop på nogle koraller gav ingen fisk men skipper flyttede hurtigt til en anden position på samme plads, her var der lidt fisk ikke mange eller store så vi flyttede endnu engang da skipper ikke ville ligge og drive hvis der ikke var fisk, hvilket vi jo kun kan være godt tilfredse med, desværre var der ikke nogle af de steder vi prøvede at der var mange fisk selv om der blev prøvet rigtig mange vrag og stenrev, men det blev dog et rimeligt fiskeri med mange fisk mellem 5 og 10 kg og Bruno fangede en lange på 9,4 kg hvilket er ny klubrekord, tillykke med det Bruno. Arne Grøntved fangede en flot torsk på 11,9 kg og jeg var selv så heldig at få 2 måler torsk på samme tid på 10,5 og 13 kg og det er jo ikke hverdags kost, det er mange år siden jeg sidst har prøvet det. Dem der fangede mest havde fra 41 til 56 kg renset fisk.

Det blev ikke det helt vilde fiskeri som vi havde håbet, men dog en rigtig god dag med fine fisk. Men også en rigtig god skipper som selv er ivrig lystfisker og en hjælper som var meget hurtig når der var brug for en gaf. Jeg kan kun opfordre klubbens medlemmer at deltage på en af disse ture, da det er her at der er de største chancer for at fange nogle store fisk.

Mvh
Lars Andresen

Pokalturen 23. Maj
03-06-2010
Endelig kom jeg ud og fiske. Sidste gang var vel september måned sidste år så forventninger var store, ikke bare det at fiske men også blot at møde vennerne igen og selve turen i sig selv. Vi skulle med Fio på en tolv timers tur. Havde aldrig sejlet med skibet før så det skulle blive spændende. Vel ankommet i nattent mulm og mørke står man så der med alt sit grej og klar til ombordstigning ----- men nej og attet nej. Skipperen ville overhovedet ikke se så meget som en fangstkrog - balje eller spand ombord , de havde hvad som skulle bruges, så alle mand tilbage med det (overflødige).
Ombord manglede der heller ikke noget, gaffer, kurve og sorte baljer. Nu er det sådant at jeg elsker at have en balje i nærheden, bare for lige at have lidt styr på sine sager og sig selv. Så helt klart nuppede jeg en af de sorte baljer - det skulle jeg nok ikke have gjort. Efter bare få minutter fik jeg en skideballe og baljen et spark. Skipperen havde aldrig set mage, den lå i vejen for trosser og hans gode humør. Men alt i alt var han egentlig flink nok og gjorde hvad han kunne for at finde fiskene. Der blev prøvet nogle små vrag på vej ud til revet. Ind i mellem blev der landet nogle fine fisk. Ikke alle var lige heldige, og nemt var det ikke pga. den friske vind og størrelsen på vragene.
Vi endte med at prøve revet for en kort stund. Der var forlydender fra de andre skibe om ringe fangster - og de havde ganske ret.
Bedste mand på Pokalturen havde 25 kg men feltet var noget spredt.
Der blev fanget en enkelt makrel, lyssej, fine langer, mørksej og torsk.

Flest point

Hans E. Madsen - 185 point
Henning Thomsen - 155
Dennis Jordansen - 130.5

Største fisk
Hans Erik - 5.00 kg
Morten - 4,50 kg
Bruno - 3,50 kg

Vi siger tak til skipperen og hans medhjælper for en god tur og sponsorpræmierne.
Også en stor tak til JC fisk og fritid i sæby samt øvrige sponsorer.

Venlig hilsen
Hans E.

 

Tur fra Thyborøn
18-05-2010
Vores klubtur fra Thyborøn blev desværre aflyst på grund af blæsevejr.

Havklubben Måleren stod og skulle afsted næste dag og mangled 2 mand til turen, det takkede Bruno og undertegnede ja tak til og afsted det gik.

Vel ankommet til Thyborøn kl.24.00 lørdag aften blev vi modtaget af Målerens turleder Jan og kort efter sejlede vi, det nye skib Bodil de har fået er en oplevelse, der er tænkt på os som lystfiskere, masser af stangholdere,4 renseborde, 2 borde til spisning under tag, køjepladser til 12 mand plus det løse, skide godt.

Efter 6 timers sejlads nåede vi det første vrag, men efter et par drift uden det store fiskeri gik det videre mod det næste,vi nåede det efter ca 1 time, der var der fisk,det er mange år siden vi har oplevet et torskefiskeri som vi havde der de næste timer, masser af torsk mellem 3-7 kg med den største på 11 kg. ved middagstid besluttede vi at vi havde fået fisk nok og satte kursen mod revet, imens blev der renset og filleteret til den store guldmedalje, vi nåede revet efter ca 2 timers sejlads, hvis der var mange fisk på vragene, skal jeg lige hilse og sige,det var der også på revet, vi væltede simpelthen fisk op, igen fine fisk mellem 3-7 kg, efter et par timers fiskeri blev vi enige om at alle mand havde fået fisk nok og vi besluttede at sejle ind før tid. hvem kan huske hvornår det sket sidst, der skal lyde en stor ros til skipper og assistent, hvilken service,varme rundstykker til morgen, frokost til middag og endelig røde pølser til aften, jeg vil ikke komme ind på hvor mange fisk hver enkelt havde, men det var mange kg, kære venner, snyd ikke jer selv for en tur fra Thyborøn før der kommer for mange lystfiskerskibe derop, det er uden sidestykke den bedste denistation for havfiskeri de næste par år, så kære venner tilmeld jer den næste klubtur der over, der er stadig et par ledige pladser endnu.

med venlig hilsen
Bruno og Henning

Tur med M/S Fio 10/4 2010
13-04-2010
Vi var spændte på at skulle prøve at sejle med en ny båd. Egentlig var vi booket på M/S Mille, men blev omdirigeret til M/S Fio som er større og ligger mere stabilt i søen. Skibet blev bygget som flakskib af tyskerne under krigen og skyder også en pæn fart.

Vejret var ikke det bedste med vind på 8-10 ms - ikke ideelt til vragfiskeri som vi havde planlagt. Da sekretæren sov over sig (!!!) var skipper storsindet og ventede i havn. Da de 3 forsinkede indfandt sig en halv time efter planlagt sejlads kom vi ikke afsted før ca 0440, 10 mand fra horsens-egnen og 9 mand fra klubben.
Efter nogle timers sejlads nåede vi vrag og fiskede først på et, senere på et andet. Skipper var hurtig til at finde vragene og eminent til at drive henover og hurtigt op igen, stor ros for dette. Resultatet udeblev heller ikke, en del pæne torsk landede i kurvene. Senere prøvede vi på stengrund, det gav ikke meget, men på vejen hjemover gik vi på vrag igen, hvilket atter gav resultat.

Der blev stort set kun taget torsk hele dagen, en enkelt fik kurven fyldt, de fleste andre havde en 8-12 stk. hver, heraf flere gode på 5-7 kg. Hen på eftermiddagen løjede vinden lidt af. Servicen ombord var fin med hurtig gafning og stor vilje til at hjælpe med rensning og filering, skipper var også selv på dæk nogle gange. Kl 1730 nåede vi atter Hirtshals.
Alt i alt en rigtig god tur på trods af vejret. En del af klubbens medlemmer skulle lige vænne sig til et nyt regelsæt mht. brug af lugar, brug og vand osv, men det gik da.

med venlig hilsen
Sekretæren

Prisstigninger 2010
17-03-2010
Da vi desværre for 3 år i træk har fået prisstigner fra Albatros på ialt 40 % har vi været nødt til at hæve priserne på vores ture så klubben ikke får så stort et underskud, samtidig har jeg lavet ture med andre både og fra andre havne. Turene fra Thyborøn bliver rigtig spændende, da det jo er derfra at der bliver fanget mange arter og mange store fisk over 10 kg så jeg håber at det lykkedes for os at komme afsted i år, da de 2 ture jeg havde planlagt sidste år begge blev aflyst pga vejret. Men mon ikke det lykkedes. Turen fra Frederikshavn er med Sjælland som vi før har haft mange gode ture med og skipper er vel nok den bedste til at finde vragene, så her er der gode muligheder for at få ryddet op i grej kassen og forhåbentligt fange masser af fisk som vi plejer at gøre.

De medlemmer der skal på ture med Albatros skal gå ind og læse deres Forretningsbetingelser som ligger under Havture.

Til sidst vil jeg endnu en gang opfordre jer til at skrive om nogle af de ture som i er på og gerne med nogle billeder, både i klubben men også andre ture som i har været på da vi jo godt vil have lidt mere på vores hjemmeside i kan skrive dem til mig på la@b6.dk og så skal jeg nok få dem lagt ind på hjemmesiden.

med venlig hilsen
Lars Andersen

Årets første tur 2010
17-03-2010

Havtur - 14-03-2010

Så fik vi afholdt vores første tur i 2010 d. 14 - 3, vi var 9 fra klubben og Albatros havde 10 der deltog på turen, vi sejlede ud i lidt friskt vejr 10 ms men metrologerne have lovet aftagende vind kl. 11 men det blev så ikke denne dag, men vi havde så til gengæld flot solskin hele dagen. Det var ikke det vilde fiskeri vi havde men der var dog fisk til alle mand. Peter havde fanget 17 fisk og var den ombord der havde flest fisk, så en ok start på sæsonen.

med venlig hilsen
Lars Andersen

E-mail opdateringer
02-03-2010

Vi mangler din E-mail

Send den venligst til henningogulla@webspeed.dk
så vi kan holde dig opdateret med hensyn til havture, arrangementer mv.

med venlig hilsen
Formand Henning Thomsen


Kontigent 2010
17-2-2010

Kontingentet for 2010 er på - kr. 250.00

For at lette på administrationen kan der kun indbetales kontingent på det udsendte girokort og ikke kontant ved ankomst til turbådene. Hvis medlemskabet ikke er i orden inden den planlagte tur, vil der blive opkrævet fuld pris for fiskeriet.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Til alle vores nye medlemmer kan det oplyses at vi i begrænset omfang ligger inde med nogle emblemer og stofmærker indeholdende klubbens logo ( rødspætte ).
Vil du have et minde eller støtte klubben kan disse erhverves til indkøbspris ved at kontakte din kasserer eller havturslederen

Emblem med nål - pris 10 kr.
Stofmærke til evt. påsyning - pris 25 kr.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Kære medlemmer,

For nærmere og nye oplysninger om ændringer og tilføjelser i vores havtursprogram, samt orientering om restpladser og andre gode tilbud, vil det være til stor hjælp for jer selv og vores havtursleder om i alle vil sende jeres mail adresse til Lars Andresen: la@b6.dk hurtigst muligt.
Lars vil så efterfølgende kontakte jer på mail om korte nyheder som endnu ikke er nået ind på vores hjemmeside.


Med venlig hilsen
Havturslederen